REZZAK ORAL’DAN “CİNAYETİ GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Gazeteci-Yazar Rezzak Oral’ın “Yüreğimdeki Darlık” adlı şiir kitabından sonra “Cinayeti Gördünüz mü” adlı anı-derleme kitabı da raflardaki yerini aldı.

19 Ekim 2023 Perşembe 16:37
REZZAK ORAL’DAN “CİNAYETİ GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Yazar Oral, “Şiir kitabım ‘Yüreğindeki Darlık’ ta da, 'Cinayeti Gördünüz Mü?' de de aynı duyguyu yaşadım. Hani, 'Kitaplar yazarlarının çocukları gibidir'  derler. Derlerdi de inanmazdım. Ama gerçekten öyleymiş. Yani hayatta gerçekten kanlı, canlı iki  evladım var, şimdi de kelimeli, paragraflı, heceli, dizeli iki çocuğum daha var” diyor.
“Cinayeti Gördünüz mü?”  kitabının  yazılmasında öncülük eden Yaşar Seyman ve Dorlion Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Aydın Şimşek’e, ayrıca yayınevinin tüm emekçi ekibine, teşvik edenlere teşekkür eden Rzzak Oral, duygu ve düşüncelerini de şöyle dile getiriyor:

“Kitaplar yaşama, yarınlara ve bir bakıma da tarih denilen sonsuz sürece kendimizce bıraktığımız nacizane izlerdir. Her ne kadar benimkiler bir 'tutunamayanın', hatta benim sunumdaki deyimimle bir 'beceriksizin' izleri bile olsa değerlidir.
Bu 336 sayfa aslında edebi bir “kurmaca” değil, bir nevi 1970’lerin başındaki Diyarbakır’ın bir köyünden (Ergani-Gisgis), 2020’ler Başkent Ankara’sına uzanan 50 yıllık “yaşamaca” içinden geçen yollar, yokuşlar, virajlar ve kavşakların bütününden oluşan izlerdir…
İçinde siyaset de, gözlem de, analiz de,  anı-anlatı da ve kaçınılmaz şekilde görmenizi istediğim sosyal cinayetler de var…
Hani klişe bir deyim vardır: Kusursuz cinayet yoktur. Elbette bugün birçok sıkıntı, güçlük çekiyor ve hayatın her köşesinde işlenen cinayetlere tanıklık ediyoruz. Ama ben derim ki enseyi karartmayın ve unutmayın ki henüz aydınlığa varamayan gece olmamıştır, olmayacaktır”…

Oral’ın kitabını almak isteyenler için yayınevinin sipariş isteme linki:

https://tinyurl.com/2p972uy7

Ayrıca kitapyurdu.com; kitapsepeti.com, bkmkitap.com, idefix.com, amazon.com sitelerinden de kitap siparişi verilebilir. Ankara Karanfil Sokak  Dost Kitapevi raflarında da kitaba ulaşılabilir.


 

Anahtar Kelimeler:
Rezzak ORAL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15