ABD'de silahlı saldırı: 5 ölü

ABD'nin Chicago kentinin banliyölerinden olan Aurora'da meydana gelen silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti ve 5 polis memuru vuruldu. Saldırı bir imalat şirketinin deposunda gerçekleşti Silahlı saldırganın bu depoda çalıştığı ve kovulmak üzere olduğu bildirildi.

16 Şubat 2019 Cumartesi 09:47
ABD'de silahlı saldırı: 5 ölü

(T24)

Associated Press'in Aurora Polis Teşkilatı Komiseri Kristen Ziman'dan aktardığına göre Gary Martin isimli saldırgan 15 yıldır "Henry Pratt Co."da çalışıyordu ve "işinden kovulmak üzereydi". Ziman ayrıca, Martin'in saldırıyı daha önceden planlayıp planlamadığını bilmediklerini belirterek ,"Saldırganın yanında silah var mıydı, yoksa sonra mı aldı bilmiyoruz" dedi ve ekledi: " Bu saldırının kovulmasıyla bağlantılı olduğunu tahmin edebiliriz, ama emin değilim".

Aurora şehrinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre silahlı saldırgan yerel saate göre saat 15:00 civarında yakalandı.

ABD Başkanı Donald Trump konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Aurora, Illinois'teki polis güçleri mükemmel bir iş çıkardı. Saldırının kurbanlarına ve onların ailelerine içtenlikle başsağlığı diliyorum. Amerika sizinle!"

Son Güncelleme: 16.02.2019 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15