ABD’den Türkiye görüşmesi sonrası FLAŞ açıklama!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda, Türkiye Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD'li mevkidaşı Jim Mattis kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeyle ilgili olarak ABD'den açıklama yapıldı.

15 Şubat 2018 Perşembe 11:16
ABD’den Türkiye görüşmesi sonrası FLAŞ açıklama!

Pentagon’ın açıklamasında, Mattis’in görüşme sırasında Türkiye’den Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadeleye odaklanmasını istediği belirtildi.

Açıklamada, “Mattis, IŞİD’i yenmek için yapılan mücadeleye ve bu terör örgütünün Suriye’nin yeniden yapılanması sürecinde hiçbir izin kalmamasına yeniden odaklanılması çağrısı yaptı” denildi.

Mattis ile Canikli, dün NATO toplantısı kapsamında bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ağırlıklı Suriye’deki durum ele alındı.

Öte yandan ABD’li kaynaklara göre, Mattis, Canikli’ye, PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede Türkiye’nin yanında oldukları garantisi verdi.

Son Güncelleme: 15.02.2018 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15