Almanya'da Başbakan için suç duyurusu

Binali Yıldırım hakkında Almanya'da ajanlık yaptığı öne sürülen DİTİB imamlarıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

18 Şubat 2017 Cumartesi 17:30
Almanya'da Başbakan için suç duyurusu

 Başbakan Binali Yıldırım hakkında, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile bağlantılı ajanlık yaptığı öne sürülen imamlarla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Artı Gerçek'in yansıttığı Der Spiegel haberine göre Almanya Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Volker Beck, ülkedeki makamlara çağrıda bulunarak, Başbakan Yıldırım’ın ‘DİTİB imamlarının ajanlık soruşturmasıyla ilgili ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma boyunca ülkeyi terk etmesine izin verilmemesini’ istedi.

Beck, merkezi Karlsruhe’de bulunan Federal Başsavcılık, Duisburg Savcılığı ile bugün Binali Yıldırım’ın miting yaptığı Obernhausen Polisine yazılı suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, imamların direkt Başbakanlığa bağlı olduğu, dolayısıyla Başbakan Yıldırım’ın da ajanlık faaliyetinde rolünün olduğu dile getiriliyor.

Beck tarafından yapılan başvuruda, Başbakan Binali Yıldırım hakkındaki suçlar şöyle sıralanıyor: Ajanlık faaliyetinde bulunmak ve suç ortaklığı, ajanlık faaliyetine teşvik, ajanlık faaliyetine yardım.

Beck, ajan imam soruşturmasının Binali Yıldırım’a kadar genişletilmesini, ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma sonuçlanıncaya kadar Almanya’dan çıkışına izin verilmemesini talep etti. Beck, Yıldırım'ın Almanya devletinin resmi çağrısıyla ülkede olmadığını bu yüzden dokunulmazlığının da bulunmadığını söyledi.

Beck'in talebi sonrası Oberhausen Emniyet Müdürü, Federal Başsavcılığın Federal Kriminal Dairesine soruşturma yetkisi verdiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 18.02.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15