Çin'in FAST Teleskopu 43 Pulsar Yıldız Tespit Etti

Çin'in Beş yüz metre açıklıktaki  küresel radyo telskopu (FAST), dünyanın en büyük yuvarlak radyo teleskopudur. Araştırma ekibinin 12 Temmuz Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, bu teleskop, deneme gözlemlerinin başladığı Eylül 2016'dan bu yana 43 yeni pulsar (titreyen yıldız) keşfetti. 

13 Temmuz 2018 Cuma 11:17
Çin'in FAST Teleskopu 43 Pulsar Yıldız Tespit Etti

 Pulsar, iki elektromanyetik radyasyon ışını yayan ve dönen son derecede manyetize bir yıldızdır.
 
Güneybatı Çin'in Guizhou eyaletindeki doğal ve derin bir karstik çöküntü içine yerleştirilmiş bulunan FAST'ın dünyanın en hassas radyo teleskopu olduğu biliniyor.
 
Gravitasyonel (çekimsel) radyasyonun ve kara deliklerin varlığının kanıtlanmasında ve pek çok diğer önemli fizik sorunlarının çözümüne yardımcı olmakta kullanılabilen pulsar gözlemleri FAST'ın başta gelen işlevlerinden sayılıyor.  
 
FAST'ın ayrıca, yıldızlar arası moleküllerin ve iletişim sinyallerinin keşfi konusunda işlev görmekle yükümlü olduğu belirtiliyor. 

(Çin Uluslararası Radyosu )

Son Güncelleme: 13.07.2018 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15