Çin'den Türkiye'ye 'Şanghay' yanıtı!

Çin'den Türkiye'ye 'Şanghay' yanıtı!

21 Kasım 2016 Pazartesi 16:11
Çin'den Türkiye'ye 'Şanghay' yanıtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasına, söz konusu birliğin iki baskın üyesi Rusya ve Çin olumlu yaklaştı.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Savunma Komitesi üyesi Aleksey Puşkov, Sputnik Türkiye'nin haberine göre Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle ilgili şöyle dedi:

“Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİO) üyeliği Erdoğan için mantıklı bir adım olurdu. ŞİÖ, AB’den farklı, onun yerine geçemez. Fakat AB’den farklı olarak ŞİÖ üyeleri tamamen egemen.”

Rusya'nın ardından Çin de Türkiye'nin üyeliğine ilişkin olumlu bir açıklamada bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ŞİÖ'ye dair açıklamaları konusunda, "Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem veriyoruz" ifadesini kullandı.

Gıng Şuang olağan basın toplantısında, "Avrasya'da önemli bir ülke" olarak tanımladığı Türkiye'nin, ŞİÖ'nün de önemli bir diyalog ortağı olduğunu söyledi.

Şuang, "ŞİÖ'nün diğer üyeleriyle ve kurumun yasal çerçevesinde üyelerin tamamının görüş birliği temelinde bu işi ciddi bir şekilde değerlendirmeyi istiyoruz" diye ekledi.

Son Güncelleme: 21.11.2016 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15