Flaş... Flaş... ABD ile üst düzey temas... Gülen'in iadesi...

Binali Yıldırım, Pence ile görüştü: Gülen'in iadesi de görüşmede gündeme geldi...

19 Şubat 2017 Pazar 10:06
Flaş... Flaş... ABD ile üst düzey temas... Gülen'in iadesi...

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşmede, ABD'yle ikili ve NATO çerçevesindeki askeri ve güvelik ilişkilerinin ele alındığı, terörle mücadelede fikir birliği ve ortak hareketin önemi üzerinde durulduğu belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Yıldırım, askeri ve güvenlik alanında önemli uluslararası forumlardan biri sayılan Münih Güvenlik Konferansı marjında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. 

İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENDİRİLMELİ 

Görüşmede, iki ülke hükümetleri arasında son günlerde artan ikili temaslara da işaret edilerek, dost ve müttefik Türkiye ve ABD arasında ortaklık ilişkilerinin önemi konusundaki anlayış birliğinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği, bu ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığın bir kez daha vurgulandığı aktarıldı. 

Yıldırım ile Pence arasındaki görüşmede, ABD'yle ikili ve NATO çerçevesindeki askeri ve güvelik ilişkilerinin ele alındığı, terörle mücadelede fikir birliği ve ortak hareketin önemi üzerinde durulduğu belirtildi. 

GÜLEN'İN İADESİ YENİ BİR SAYFA AÇAR

Görüşmede, Yıldırım'ın terör örgütü FETÖ ile mücadele ve lideri Fetullah Gülen'in iadesi konusunda yeni ABD yönetimiyle her türlü işbirliğine hazır olunduğunun altını çizdiği, bu konudaki beklentilerin ABD yönetimince karşılanmasının ilişkilerde yeni bir sayfa açacağından bahsettiği bildirildi. 

Son Güncelleme: 19.02.2017 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15