Fransa Başbakanı: Halkı yeteri kadar dinlemedik; hatalar yaptık

Fransa Başbakanı Édouard Philippe, Fransa’daki sarı yelekliler protestolarına yanlış müdahalelerde bulunduklarını söyleyerek; ‘hatalar yaptık’ diye konuştu.

18 Aralık 2018 Salı 10:55
Fransa Başbakanı: Halkı yeteri kadar dinlemedik; hatalar yaptık

Fransa’da yayınlanan Les Echoes gazetesine konuşan Başbakan Philippe, protestolara hatalı bir şekilde müdahale ettiğini belirterek, hükümet ile protestocular arasında bir diyalog kurulmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Philippe, “Hatalar yaptık. Fransız halkını yeteri kadar dinlemedik. Onların bu ülkenin dönüşmesini istedikleri konusunda tatmin oldum. Onlara sabırsızlıklarını paylaştığımı söylüyorum. Onlarla daha da iç içe olarak ülkeyi iyileştirmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Macron hükümeti beşinci haftasına giren ülke genelindeki protestolara karşı yaklaşımını değiştirmişti.

Geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, asgari ücret kazanan protestoculara ayda ekstra 100 Euro ödenmesi gibi tekliflerde bulunmuştu.

Fransa'da 17 Kasım’dan bu yana, binlerce Fransız, akaryakıt zamları ve hayat pahalılığını protesto ediyor.

Son Güncelleme: 18.12.2018 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15