Fransa’da sarı yelekliler kazandı

Fransız hükümet kaynakları, Başbakan Philippe'in akaryakıt vergisine zammın askıya alındığını açıklayacağını söyledi. Yaklaşık iki haftadır devam eden eylemlerde binlerce gösterici ve polis yaralanırken olaylarda en az 1 kişi yaşamını yitirmişti.

04 Aralık 2018 Salı 12:35
Fransa’da sarı yelekliler kazandı

Fransa'dan gelen son dakika haberlerine göre, aakaryakıt vergisine yapılacak zammın ardından başlayan gösterileri bitirecek bir gelişme yaşandığı vurgulandı. Fransız hükümet kaynaklarına dayandırılan bilgide, Başbakan Eduouard Philippe’in akaryakıt vergisine zammın askıya alındığını açıklayacağı ifade edildi.

Fransa’da haftalardır devam eden “sarı yelekliler protestosu”nda sıcak bir gelişme yaşandı… Fransa başta olmak üzere Hollanda ve Belçika’da da büyük yankı uyandıran ve göstericileri sokağa döken zammın ardından Fransa’da yoğun bir görüşme trafiği devam ediyor… Cumhurbaşkanı Macron’un talimatıyla dün siyasi yetkililer bir görüşme yapmış ve bugün de hükümet görevlilerinin göstericilerle bir araya gelerek sorunu çözme yoluna gitmesi bekleniyordu.

Gösterilerin Fransa genelindeki maliyetinin 3-4 milyon euroya çıktığı belirtilirken Paris Match ve Sud Radio için Ifop-Fiducial’in hazırladığı anket çalışmasında Macron’a desteğin ciddi bir biçimde düştüğü görüldü. Macron’a destek yüzde 6 oranında düşerken yüzde 23’e indi. Başbakan Philippe’e destek de yüde yüzde 10 azaldı ve yüzde 26’ya düştü.

NEDEN SARI YELEK GİYİYORLAR?

Sarı Yelekliler protestosu, Fransa'da, Ocak ayından itibaren gelecek vergilerle petrolün litre fiyatının 2,9 euro cent, dizelin litre fiyatının ise 6,5 euro cent artırılması kararı üzerine başlamıştı.

Göstericiler, Fransa'daki araçlarda zorunlu olarak bulundurulması gereken sarı yelekleri giyiyor. Bu yelekler, trafik sırasında olası bir acil durum veya kaza sırasında ve sonrasında yardımcı ve fark edilebilir olmak için giyiliyor.

Son Güncelleme: 04.12.2018 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15