İran'da askeri geçiş töreni sırasında saldırı

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde, 'Kutsal Savunma Haftası' kapsamında yapılan askeri geçit törenine silahlı saldırı düzenlendi. Al Ahvaziye örgütünün üstlendiği saldırıda aralarında bir gazetecinin de bulunduğu en az 11 kişi hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı.

22 Eylül 2018 Cumartesi 09:20
İran'da askeri geçiş töreni sırasında saldırı

Huzistan Valisi Gulamrıza Şariati de dört kişi olan saldırganlardan ikisinin öldürüldüğü, biri yaralı olmak üzere iki teröristin sağ olarak yakalandığı bilgisini verdi. Vali Şariati, saldırganların askeri üniforma giyerek yetkililerin bulunduğu alanının arkasından ateş açtığını, olayda sivil halktan da yaralı olanların olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı: Yabancı bir rejim tarafından eğitilen, silahlandırılan teröristler

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, El Ahvaziye terör örgütü mensuplarının saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü, olay sonrası yaptığı açıklamada, söz konusu örgütün Suudi Arabistan yönetimi tarafından desteklendiğini savunarak, saldırı olayının ülke genelinde düzenlenen geçit törenlerini etkilemek amacıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıdan 'yabancı güçleri' sorumlu tuttu. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve gazetecilerin bulunduğunu belirten Zarif, “Yabancı bir rejim tarafından eğitilen, silahlandırılan ve para verilen teröristler Ahvaz’a saldırdı. İran, bu saldırılardan terörün bölgedeki destekçilerini ve ABD’li efendilerini sorumlu tutuyor. İran, halkının hayatını korumak için bu saldırılara hızlı ve kararlı şekilde karşılık verecektir” dedi.

Uzun namlulu silahlar kullanıldı

İran devlet televizyonu, geçit törenindeki askerlere ve locada oturan üst düzey askeri yetkililere silahlı bir grup tarafından ateş açıldığını duyurdu. Olayda ölü ve yaralıların olduğu, yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı belirtilen haberde, saldırganların olay yerinden kaçtığı, güvenlik güçlerinin geniş kapsamlı takip başlattığına ilişkin bilgiler verildi.

İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit törenin başında meydana geldiğini olay sonrası törenin dağıldığını söyledi. Haberde, saldırganların geçit töreninin arkasında yer alan bir parktan uzun namlulu silahlarla geçit törenini taradığı belirtildi. Saldırı yaklaşık 10 dakika sürdü. Süratle olay yerine gelen ambulanslarla kurbanlar hastaneye kaldırıldı.

Son Güncelleme: 22.09.2018 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15