İran'dan tehditkar tepki: 'ABD sonuçlarını beklesin'

İran lideri Hamaney, ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'yi vurmasını "cinayet" olarak niteledi. İran Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Saldırının bölgesel ve uluslarası sonuçları olur" uyarısında bulunurken, Devrim Muhafızları'ndan ise, "ABD’liler gerçekleştirdikleri saldırının doğuracağı sonuçları beklesin" çıkışı geldi.

14 Nisan 2018 Cumartesi 13:00
İran'dan tehditkar tepki: 'ABD sonuçlarını beklesin'

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik saldırısıyla ilgili İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney açıklama yaptı. İran devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında Hamaney, "Suriye'ye saldırı cinayettir" dedi.

Hamaney, rejime saldıran üç ülkenin liderleri ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Teresa May'i "suçlular" olarak niteledi.

İran Dışişleri'nden açıklama

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, Suriyeyi hedef alan saldırıya sert tepki gösterilerek, şunlar ifade edildi:

“Amerika ve Müttefiklerinin Suriye topraklarına yaptığı füze saldırısını şiddetle kınayarak, ABD ve müttefiklerinin söz konusu saldırının bölgesel ve uluslarası sonuçları konusunda uyarıyor. Söz konusu saldırı uluslarası kanunların açıkça ihlal edilmesi, Suriyenin egemenlik ve toprak bütünlüğünü görmezden gelindiği anlamına gelmektedir.

İran islam Cumhuriyeti Şer’i, kanuni, ve ahlaki olarak kimyasal silahların kullaılmasına karşıdır, aynı zamanda, bağımsız bir devlete saldırı bahanesi olarak bu asılsız iddiaların üretilmesinin de karşısındadır ve bu durumu şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.

İran Devrim Muhafızları'ndan açıklama

İran Devrim Muhafızları Komutanının Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani ise, ABD ve müttefiklerinin Suriye saldırısı hakkında konuştu; "Söz konusu saldırı ile süreç değişmeyecek ancak durum daha karışık bir hale gelecektir ve bu karışık durum kesinlikle ABD’nin zararına olacak. ABD’liler Suriye’ye gerçekleştirdikleri saldırının bundan sonra bölgede doğuracağı sonuçlarının sorumlusu, bu sonuçlar şüphesiz ABD’nin çıkarları doğrultusunda olmayacak” dedi.

Cevani açıklamalarının devamında "Böylesi kararlar ile kesinlikle direniş cephesi gücünü kaybetmeyecek, tam tersi güçlenecek. Böylece direniş cephesi bu tür müdahaleci eylemlere karşı mücadele etme olanağı artacaktır. ABD’liler gerçekleştirdikleri saldırının doğuracağı sonuçları beklesin" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.04.2018 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15