Kuzey Kore, füze denemelerini durdurdu

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ülkesinin balistik füze denemelerine ve nükleer silah tesislerine artık gerek kalmadığını söyledi. Kuzey Kore’nin 21 Nisan itibariyle füze denemelerine son vermesi, ABD Başkanı Donald Trump tarafından ‘memnuniyetle’ karşılandı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 11:33
Kuzey Kore, füze denemelerini durdurdu

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim, füze denemelerinin durdurulması taahhüdünün göstergesi olarak, Punggye-ri nükleer test sahasının da kapatılacağını duyurdu. Diğer yandan Kuzey Kore lideri, bölgedeki gerginliğin azaltılması için uluslararası çabalara katılım göstereceklerini de duyurdu. Karar, iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin toplantısında alındı.

Trump: Zirvemizi iple çekiyorum

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kuzey Kore liderinin açıklamalarını değerlendiren ABD Başkanı Trump, paylaştığı mesajda "Kuzey Kore tüm nükleer denemeleri askıya almaya ve büyük bir deneme sahasını kapatmaya karar verdi. Bu, Kuzey Kore ve dünya için çok iyi bir haber- Büyük bir ilerleme! Zirvemizi iple çekiyorum" ifadelerini kullandı.

Kore Yarımadası'ndaki barış girişimleri, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un mayıs ya da haziranda görüşeceklerini açıklamalarının ardından eşik atlamıştı.

Diğer yandan Kuzey ve Güney Kore liderleri 27 Nisan'da Kore Yarımadası'nının nükleerden arındırılmasını görüşmek üzere iki ülke arasındaki sınırda bir araya gelecek.Tarihi zirve öncesi Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasında ilk kez acil telefon hattı kuruldu.

Son Güncelleme: 21.04.2018 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15