Kuzey Kore'den Türkiye'ye siber saldırı

McAfee internet güvenliği kurumunun son raporunda Kuzey Koreli hackerların Türk finans kurumlarına siber saldırı düzenlediğine dikkat çekiyor.

09 Mart 2018 Cuma 12:32
Kuzey Kore'den Türkiye'ye siber saldırı

Euronews'in haberine göre, bilgisayar güvenliği için yazılımlar üreten McAfee'nin geçen haftaki raporuna göre Kuzey Koreli hackerlar Türk finans kurumlarına 2 ve 3 Mart tarihlerinde siber saldırı düzenledi.

Saldırı sırasında hackerların Türkiye'deki finans ve hükumet kuruluşlarını virüslü bir kripto-para sitesine yönlendirerek hassas bilgileri çalma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

McAfee firmasında görevli Raj Samani, Kuzey Kore'nin bu girişimini 'finansal hırsızlık' olarak tanımladı.

Siber güvenlik uzmanları, Kuzey Kore'ye yönelik Batı yaptırımları sertleşirken, Koreli hackerların finans kurumlarına yönelik saldırılarında da artış olduğunu belirtiyor.

Uluslararası bankalardan ATM'lere kadar birçok yere saldırı düzenlendiğini belirten güvenlik uzmanları, hackerların Adobe Flash'da bulunan bir açığı kullanmak için çok kısa sürede bir virüs geliştirebildiklerine dikkat çekiyor.

McAfee, Türkiye'ye yönelik siber saldırıda, virüsün bir dosya içine yerleştirildiğini bunun da Türkiye'deki birçok bilgisayara bulaştığını açıkladı.

Virüslü dosyalarının 'oltalama' yöntemiyle Microsoft Word ekli e-postalar aracılığıyla yayıldığı ve kullanıcıları Bitcoin satın almaya yönlendirdiği öğrenildi. Türk kullanıcılara gönderilen e-postaların, sanal para platformunun ismine benzeyen falcancoin.io uzantılı bir hesaptan gönderildiği bildirildi.

Dosyayı görüntülemek içindeki virüsün otomatik olarak indirilmesi için yetiyor. Bu sayede hacklerler söz konusu bilgisayara uzaktan erişim sağlayıp hassas bilgileri çalabiliyor.

Son Güncelleme: 09.03.2018 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15