Manchester Arena'da patlama: 22 ölü, 59 yaralı

İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu. Olayın terör saldırısı olduğu bildirilirken patlamanın insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. İngiltere polisi saldırının bir erkek tarafından yapıldığını ve teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi.

23 Mayıs 2017 Salı 09:29
Manchester Arena'da patlama: 22 ölü, 59 yaralı

İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda patlama oldu. İngiliz polisi patlamada 22 kişinin öldüğünü 59 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu tahmin ediliyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konseri bittikten sonra TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

İngiliz polisi: Saldırgan da öldü

Manchester'da gerçekleşen saldırı sonrası açıklama yapan Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, saldırıda birçoğu çocuk 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin ise yaralandığı bilgilerini doğruladı.

Saldırının intihar saldırısı olduğunu ve teröristin cesedinin olay yerinde bulunduğunu açıklayan Hopkins, saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini, terör örgütleriyle bağlantısını araştırdıklarını ifade etti.

Saldırıda yaralanan 59 kişi çevrede bulunan 8 farklı hastanede tedavi altına alınırken, soruşturmaya 400 polis dahil oldu ve patlamaya ilişkin tüm detaylar incelenmeye başladı.

Görgü tanıkları ise konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı.

Bu arada, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferler askıya alındı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. İngiliz Guardian gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde bir görüntü de paylaşıldı.

Herkes çığlık atıyordu

Paylaşılan videoda panikle konser salonundan çıkmaya çalışan insanlar görünüyor. Paylaşımı yapan Hannah Dane, Guardian gazetesine "Manchester arenasında oldukça yüksek bir patlama duyuldu ve sallandı, sonra herkes çığlık attı ve dışarı çıkmaya çalıştı" dedi. 

Guardian gazetesine konuşan 26 yaşındaki Suzy Mitchell, mahalleyi sallanan büyük bir patlamanın yaşandığını bildirdi. Mitchell "(Ben sadece) yatağımdan büyük bir patlama duydum, dairemin önüne çıktım. Herkes kaçıyordu" diye konuştu. 

Görgü tanıklarından 18 yaşındaki Jade Baynes, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada konser alanından ayrılmasının ardından silahlı polisler tarafından kaçmasının söylendiğini ifade etti. Baynes ve arkadaşı yüksek sesli patlamalar duyduğunu söyledi.

"Yerde ceketler ve cep telefonları vardı"

Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

Son Güncelleme: 23.05.2017 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15