Mülteci teknesi battı! 500’e yakın kayıp var...

Mülteci teknesi battı! 500’e yakın kayıp var...

03 Haziran 2016 Cuma 14:05
Mülteci teknesi battı! 500’e yakın kayıp var...
Yunan sahil güvenlik yetkilileri Girit açıklarında batan bir mülteci teknesinde bulunan 200’den fazla kişinin kurtarıldığını, ancak teknede toplam 700 kişi olduğunun tahmin edildiğini açıkladı. Kalon Limenon bölgesi açıklarında meydana gelen kaza, Yunan deniz jandarma kuvvetleri müdahale etti. Jandarma sözcüsü Nikos Langadianos, 25 metrelik teknenin Afrika’dan İtalya sahillerine ulaşmaya çalıştığının düşünüldüğünü söyledi. Şimdiye kadar süren kurtarma çalışmalarına bir de Süper Puma helikopter katıldı. Yunan yetkililer hava şartlarının kurtarma çalışmalarını kolaylaştırdığını söyledi. Havanın ısınması ve denizin sakin olması nedeniyle İtalya’ya ulaşan mülteci gemilerinin sayısında son haftalarda ani bir artış söz konusu.

Akdeniz çok daha tehlikeli

Mülteciler Libya’dan İtalya’ya geçmeye çalışıyor. Türkiye ile AB arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının ardından Ege’den geçişler azalmış, daha tehlikeli Akdeniz rotaları insan kaçakçıları arasında popülerlik kazanmaya başlamıştı. Ancak bu rotalar mesafenin uzunluğu ve Akdeniz’in Ege’den daha tehlikeli bir deniz olması dolayısıyla daha fazla insan hayatına mal oluyor. Birleşmiş Milletler geçtiğimiz hafta yalnızca bir hafta içinde Libya açıklarında 700 mültecinin boğularak ölmüş olmasından endişe ettiklerini bildirmişti. Reuters’in haberine göre, Libya ya da Mısır’dan kalkan botlar, yolculuk daha uzun sürdüğünden, Girit gibi adalara da sürüklenmeye başladı. Çarşamba benzer bir vakada adaya çoğu Afgan 113 mülteci ulaşmıştı. Bu mülteci krizi başladığından beri adaya ulaşan en büyük mülteci kitlesini oluşturuyordu.

Son Güncelleme: 03.06.2016 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15