Obama’dan Merkel’e veda ziyareti

Obama’dan Merkel’e veda ziyareti

17 Kasım 2016 Perşembe 23:18
Obama’dan Merkel’e veda ziyareti

Almanya Başbakanı Merkel ABD Başkanı Obama'ya Berlin ziyaretinde sekiz yıllık ortaklığı için teşekkür etti. İki lider düzenledikleri ortak basın toplantısında birberlerine övgü dolu sözler söylerken Esad rejimini eleştirdiler.

Barack Obama ve Angela Merkel ikili görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Amerika ve Avrupa arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin devam etmesinin önemine dikkat çekti.

Merkel iki ülkenin "bir gün" askıya alınmış anlaşmaya geri döneceklerine emin olduğunu söyledi. Merkel ayrıca yeni ABD Başkanı seçilen ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasına karşı olan Donald Trump ile Almanya'nın iyi bir şekilde çalışmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Serbest ticaret anlaşması üzerine müzakereler, 2013 yılının Temmuz ayında başladı. Anlaşmayı savunanlara göre, AB ile ABD arasında gümrükleri ve ticaret engellerini kaldıran bu anlaşma, Atlantik'in her iki yakasına da ekonomik canlanma getirecek. Anlaşmaya karşı olanlar ise tüketici haklarının korunmasında ve gıda güvenliğinde bir aşınma olacağından endişeli. Müzakerelerin kapalı kapılar ardında yürümesi de rahatsızlık yaratıyor.

Son Güncelleme: 17.11.2016 23:18
Anahtar Kelimeler:
ObamaMerkelVeda Ziyareti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15