'PYD Münbiç'te hendek kazıyor' iddiası

PYD'nin Münbiç'in etrafına hendek kazmaya başladığı iddia edildi. İddiaların Cumhurbaşkaı Erdoğan'ın "El Bab hallolmak üzere bundan sonrası için Münbiç ve Rakka var" açıklamasının ardından gündeme gelmesi dikkat çekti.

13 Şubat 2017 Pazartesi 09:44
'PYD Münbiç'te hendek kazıyor' iddiası

 Fırat Kalkanı Harekatı'yla El Bab'da büyük ölçüde kontrolün sağlanmasının ardından gözler Halep'in en büyük ilçesi Münbiç'e çevrildi. Yeni Şafak'ın haberine göre ABD'nin kara ve hava desteği ile ağustos ayı başında Halep'e bağlı Münbiç ilçesini ele geçiren terör örgütü PYD, şehrin etrafına hendekler kazıyor. Haberde, PYD'nin DEAŞ tarafından kazılan hendekleri yeniden faaliyete geçirdiği, diğer yandan eksik bölgelerde yeni hendekler açtığına dikkat çekiliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Körfez ülkeleri ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "El Bab hallolmak üzere bundan sonrası için Münbiç ve Rakka var. Hedef 4-5 bin kilometrelik güvenli bölgedir" ifadelerini kullanmıştı. 
(CNNTÜRK)

Son Güncelleme: 13.02.2017 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15