Rusya askerlerini Suriye'den çekme kararı aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne gitti. Putin hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştü. Görüşmede Rusya'nın Suriye'deki askeri güçlerini çekme kararı aldığı duyuruldu.

11 Aralık 2017 Pazartesi 13:47
Rusya askerlerini Suriye'den çekme kararı aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne gitti. Putin hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştü. Görüşmede Rusya'nın Suriye'deki askeri güçlerini çekme kararı aldığı duyuruldu. 

Putin Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Putin, "Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini" kaydetti.

Son Güncelleme: 11.12.2017 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15