Tarih profesöründen Trump’ın görev süresi hakkında ilginç iddia

ABD'li tarih profesöründen ilginç tahmin... Profesör Ronald L. Feinman, Donald Trump'ın ABD tarihinde "bakanlığı en kısa süren ikinci isim" olacağını ifade etti.

18 Şubat 2017 Cumartesi 12:56
Tarih profesöründen Trump’ın görev süresi hakkında ilginç iddia

 20’nci yüzyıl Amerikan tarihi profesörü olan ve yakın zamanda ABD başkanlarının makus talihlerini anlatan bir kitap yayınlayan Profesör Feinman, Turmp’ın görevinin 31 gün ila 199 gün arasında biteceğini tahmin ettiğini açıkladı.

Profesör Feinman’a göre Trump, 1841’de başkanlığının 31’inci gününde zatürreden yaşamını yitiren William Henrt Harrison ile 1881’de suikasta uğradıktan sonra 79 gün komada kalıp, görevinin 199’uncu gününde ölen James A. Garfield arasında yer bulacak.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre Trump bu süreyi aşmayı bir şekilde başarsa bile, 1850’de yaşamını yitiren ABD’nin 12’nci başkanı Zachary Taylor’ı geçmesinin mümkün olmayacağı belirtiliyor. Başkan Taylor, 16 ay 5 gün görevde kalmıştı.

Ancak bu örneklerin aksine Trump’ın görevi ölümle sonuçlanmayacak. Florida Atlantic Üniversitesi’nde ders veren Profesör Feinman, Trump’ın ya baskılara dayanamayarak istifa edeceği ya da hakkında bir dava açılarak görevinin düşürüleceği ihtimallerini dile getiriyor.

Feinman’ın bloguna yazdığı yazıya göre Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Trump’ın yerine geçmesi “kaçınılmaz son.”
(Sözcü)

Son Güncelleme: 18.02.2017 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15