Trump'tan 'Görev tamamlandı' tweet'i

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye yönelik saldırının ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı, "Harekat başarıyla gerçekleştirildi. Fransa ve İngiltereye başarılı silahlı kuvvetleri ve aklıselim duruşları nedeniyle teşekkür ediyorum. Daha iyi bir sonuç alınamazdı. Görev başarıyla tamamlandı. Silahlı kuvvetlerimizle gurur duyuyorum" diye yazdı.

14 Nisan 2018 Cumartesi 16:45
Trump'tan 'Görev tamamlandı' tweet'i

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamayla Suriye'ye yönelik saldırıyı başlatmıştı. Açıklamasında, "Kısa bir süre önce Amerikan kuvvetlerine, Suriye diktatörü Beşşar Esed'in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik kesin bir saldırı yapmaları için talimat verdim. İngiltere ve Fransa ile birlikte ortaklaşa bir operasyon şu anda başlamış durumda. İki ülkeye de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Trump'ın talimatının ardından ABD, İngiltere ve Fransa; Suriye'nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerindeki askeri noktaları bombaladı. Şam'daki askeri noktaların hedef alındığı saldırıda; Mezze Havaalanı, 41.Tugay ve Araştırma Merkezi vuruldu. Tomahawk füzeleri kullanılan saldırıda başkentteki bilimsel araştırma tesisi de bombalandı. Trump saldırıyla ilgili Twitter hesabından da bir açıklama yaptı ve "Harekat başarıyla gerçekleştirildi. Fransa ve İngiltereye başarılı silahlı kuvvetleri ve aklıselim duruşları nedeniyle teşekkür ediyorum. Daha iyi bir sonuç alınamazdı. Görev başarıyla tamamlandı. Silahlı kuvvetlerimizle gurur duyuyorum" diye yazdı.

Son Güncelleme: 14.04.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15