Ünlü Fizik Profesörü Stephen Hawking Hayatını Kaybetti

Dünyaca ünlü olan fizik profesörü Stephen Hawking 76 yaşında hayata veda etti. Hawking'in, tedavisi olmayan ALS hastalığı yüzünden yaşamını kaybettiği açıklandı.

14 Mart 2018 Çarşamba 08:04
Ünlü Fizik Profesörü Stephen Hawking Hayatını Kaybetti

Geliştirdiği projeler ve ortaya attığı fikirler ile dünyaca bir üne kavuşan hatta kimileri tarafından yer yüzünün en zeki insanı gösterilen fizik profesörü Stephen Hawking 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Stephen Hawking'in henüz 21 yaşındayken yakalandığı ve tedavisi olmayan ALS hastalığı yüzünden hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

ÇOCUKLARI AÇIKLAMA YAPTI

Hawking'in çocukları Lucy, Robert ve Tim babalarının ölümüyle ilgili yazılı açıklamalarında "Sevgili babamızı bugün kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir bilim insanı, çalışmaları ve mirası yıllarca yaşayacak olağanüstü bir kişiydi" dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE GEÇEN BİR ÖMÜR

Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahküm etti.

Son Güncelleme: 14.03.2018 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15