Vinç operatörü belediye başkanlığına aday oldu

Bayburt doğumlu vinç operatörü Yaşar Durmuş, Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Durmuş, "Bir olacağız, biz olacağız, başaracağız ve buradaki tüm topluma kim olduğumuzu, ne olduğumuzu göstereceğiz" dedi.

10 Ağustos 2017 Perşembe 09:13
Vinç operatörü belediye başkanlığına aday oldu

Almanya'da yaşayan vinç operatörü Yaşar Durmuş, Eylül ayında yapılacak yerel seçimlerde Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Durmuş'un adaylığı, seçim dairesi tarafından onaylandı. Bağımsız aday Yaşar Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen aylarda yaşadıkları şehirde bir Türk ailenin polis şiddetine maruz kaldığını, mevcut belediye başkanı Sören Link'in de yaptığı açıklamada olayı çarpıtarak bölgede yaşayan Türk toplumunu "asosyal" olarak tanımladığını söyledi.

"Adaylığım onaylandı"

Link'in açıklamasının bu kararı almasında etkili olduğunu belirten Durmuş, Türk sivil toplum örgütlerinin ortak kararıyla adaylığını ilan ettiğini dile getirdi.

Bayburt'ta doğduğunu ve 47 yaşında olduğunu belirten Durmuş, "40 yıl önce Almanya'ya geldim. Vinç operatörü olarak çalışıyorum. Belediye başkanlığına adaylık için 420 imza şartı var. Adaylığa karar verince birkaç gün içinde 250'si Alman arkadaşlarımızdan olmak üzere 705 imza toplayarak müracatımızı yaptık. 663 imzayı geçerli sayan seçim dairesi tarafından adaylığım onaylandı." dedi.

Durmuş, belediye başkanı seçilmesi durumunda yapacaklarına ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Şu anki sistemde belediye başkanına halkın ulaşabilmesi çok zor oluyor. Biz ilk etapta belediyenin kapılarını halka açacağız. Halkımız istediği gibi belediye başkanının yanına gelip sorunlarını anlatabilir. Emekli ve dar gelirli kişiler için ulaşım ücretlerini kaldıracağız veya indireceğiz."

'Türk toplumu asosyal değil'

24 Eylül'deki seçimlere kurdukları ekibin yanı sıra her kesimden kendilerini destekleyen STK'larla hazırlanacaklarını ifade eden Durmuş, cuma günü düzenleyeceği basın toplantısının ardından seçim çalışmalarına başlayacağını dile getirdi.

Durmuş, 1960'lı yıllardan beri burada yaşayan Türk toplumunun "asosyal" değil, aksine "sosyal" bir toplum olduğunu vurgulayarak, "Bir olacağız, biz olacağız, başaracağız ve buradaki tüm topluma kim olduğumuzu, ne olduğumuzu göstereceğiz inşallah." dedi.

Yerel seçimler, 24 Eylül Pazar günü Federal Meclis seçimleriyle birlikte yapılacak.

Son Güncelleme: 10.08.2017 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15