Bitirilemeyen FATİH projesine dudak uçuklatan para: Tamı tamına...

Bitirilemeyen FATİF Projesi'ne aktarılan para dudak uçuklattı: CHP'li Erdin Bircan: FATİH’e tam 1,5 milyar TL aktarıldı...

24 Şubat 2017 Cuma 13:17
Bitirilemeyen FATİH projesine dudak uçuklatan para: Tamı tamına...

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan 2012’den beri bir türlü bitirilemeyen FATİH Projesi’ne bugüne kadar 1 buçuk milyar TL’den fazla kaynak aktarıldığı açıkladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın, 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile ilgili verdiği soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı. CHP’li Bircan’ın FATİH Projesi hakkında sormuş olduğu sorular, bir türlü bitirilemeyen projeye 1 milyar 549 milyon 64 bin 245 TL kaynak aktarıldığını ortaya çıkardı. Bu kaynağın 1 milyar TL’lik kısmı 2013-2014-2015 yıllarını, 1 milyar 20 milyon TL’lik kısmı ise 2016 yılı için tahsis edildiği de belli oldu.

Kimlere "doğrudan alım" ve "ihale" verildiği gizli

Bircan’ın ihale ve doğrudan alımların kim veya hangi firmalardan yapıldığı sorularına yanıt vermeyen bakanlık böylece yapılan ihale ve doğrudan alım işlemlerinde hangi firmalara kaynak aktarıldığını da gizlemiş oldu.

15 Temmuz sorusuna da yanıt yok

Bircan’ın önergesindeki, ihale verilen ve/ ve ya doğrudan alım yapılan şirketler hakkındaki “Bu şirketlerden 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PYD soruşturmaların kapsamında el konulan, kayyum atanan veya ortak ve yöneticileri hakkında soruşturma açılanlar var mıdır? Bu şirketler hangileridir? Bu şirketlere verilen ihalelerin ve bu şirketlerden yapılan doğrudan alımların toplam bedeli nedir?” sorusuna ise bakanlık yanıt vermekten kaçındı.

Bircan, “Biz CHP olarak FETÖ için AKP’yi hep uyardık. Hatırlayınız değerli insan, rahmeti Kamer Genç FETÖ’cülerin gerçek niyetlerini anlattığı için Meclis kürsüsünde AKP’li vekiller tarafından tartakladı. 15 Temmuz’dan sonra bu işi idrak edebilen AKP, FETÖ’cülere ne kadar kaynak aktardığını gizliyor. O dönem verilen ihale ve doğrudan alımların büyük kısmında FETÖ’yü kayıran ve palazlanmasına neden olan AKP’dir” açıklamasında bulundu

Son Güncelleme: 24.02.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15