DGS puanları hesaplanmadı, binlerce aday mağdur edildi

Değiştirilen üniversiteye geçiş sistemiyle birlikte uygulamaya konulan 0,5 ham puan kuralı bu yıl ilk kez DGS’de de uygulandı... Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olanların dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak umuduyla girdikleri Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) yüz binlerce adayın puanı ve başarı sırası hesaplanmadı.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 10:30
DGS puanları hesaplanmadı, binlerce aday mağdur edildi

BirGün Gazatesi'nden Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, kural gereği, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşan sınavda puanlarının hesaplanabilmesi için Türkçe ve Matematik testlerinden en az 0,5 ham puan alması gereken adaylar, kuraldan haberdar olmadıkları için başarısız olduklarını düşündükleri testlerde kalem oynatmadı.

Adaylar karşı karşıya geldi

Matematik ve Türkçe testlerinden 0.5 ham puan alamayan adaylar, sonuçlarına bakmak için sisteme girdiğinde puanlarının hesaplanmadığını öğrendi. Ham puan kuralına takılan binlerce adayın sonuç ekranında yalnızca testlere verilen doğru ve yanlış yanıtların sayısı yer aldı.

Ham puan kurallarının değiştirilmesi yönündeki talepler, sosyal medyada adaylar arasında tartışmalara neden oldu. Puanı hesaplanmayan adaylar, kuraldan haberleri olmadığını ve kuralın değiştirilmesi ya da kaldırılması gerektiğini savunurken diğer adaylar ise kuralın kılavuzda yer aldığını belirterek kaldırılmamasını istedi.

“Hayalleri yıkan sistem”

Puanı hesaplanmayan bazı adaylar, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

  • »Emeğimiz emanetiniz değil miydi? Soruyorum size yazık günah değil mi bizlere? Bu kadar insan mağdur edilir mi? AÖF tercihi bile yapamayacağız.
  • »Matematikte 50 soruda 50 netim var ama Türkçe yapmadığım için puanım hesaplanmamış. Akla mantığa sığacak gibi değil. Bu yanlış düzeltilsin.
  • »Son dakika değiştirilen sistem kabul edilemez. Uygulama seneye geçerli sayılsın.
  • »Bir ülke düşünün, okumak için can atan öğrenciler, hayallerini yıkmaya çalışan bir sistem.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15