Hükümet kendi çocuklarının EĞİTİM HAKKINI koruyamaz halde

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan Antalya’daki özel bir kolejin iflas ettiği ve dönem ortasında öğrencilerin eğitim haklarından mahrum kaldığı haberleri CHP tarafından TBMM’ye taşındı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 13:36
Hükümet kendi çocuklarının EĞİTİM HAKKINI koruyamaz halde

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirilen konu aynı zamanda milletvekili tarafından Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesi olarak da TBMM’ye sunuldu.

2016 yılında açılan Özel Bilge Adam Koleji’nin açıldığı günden itibaren maddi sıkıntılarla boğuştuğu, en son geçtiğimiz günlerde velilere okulun iflas ettiğine dair bilgi verildiği, öğrenciler ders esnasındayken okula haciz geldiği ve demirbaşların alınıp götürüldüğü, öğretmenlerin aylardır düzenli olarak maaş alamadığına dair haberler Velilerin yaptıkları açıklama ile kamuoyunun gündemine taşınmıştı.

Çocuklarımızın Eğitim Haklarının Ellerinden Alınmasını Seyredecek Miyiz?

Açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konudan haberdar olmasına rağmen bir şey yapmadığını belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, “Öğrenciler ders esnasındayken eşyalar icra memurları tarafından alınıp götürülüyor ve Bakanlık bunu sadece seyrediyor. Bu okullara ruhsat verilirken Hükümet neredeydi? Antalyalı bu çocuklarımızın dönem ortasında özel bir eğitim kurumunda eğitim haklarının ellerinden alınmış olmasını böyle seyredecek miyiz? Bakanlık hiç mi bir şey yapmayacak? Bu çocuklarımız şimdi nerede eğitim alacaklar?” diyerek Hükümete seslendi.

Açıklamasında velilerin eğitim ücretlerini dönem başında okula peşin ödediklerini belirten Kara, ailelerin şu an hiçbir haklarının karşılanmadığı, ödedikleri eğitim ücretlerinin geri ödenmediğini söyledi.

Eğitim de Özelleştirme Kurbanı

Kara, konuyu TBMM’ye bir önerge ile de taşıdıklarını hatırlatarak Milli Eğitim Bakanının derhal bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. Önergesinde Bakanlığın bu konudan ne zamandan beri haberdar olduğunun ve bu süreçte ne gibi bir işlem yapıldığı ya da nasıl bir önlem alındığının yanıtını isteyen CHP’li vekil, iflas eden Özel Bilge Adam Koleji’nde eğitim gören öğrencilerin akıbetlerinin ne olacağını da öğrenmek istedi.

“Çocuklarımızın dönem ortasında Anayasadan kaynaklı eğitim haklarının bu şekilde gasp edilmiş olması kabul edilemez. Her canı istediğinde eğitim ve sınav sistemini akşamdan sabaha talimatla değiştiren bir iktidarın eğitim sistemini getirdiği içler acısı hal ortadadır. Özel okul açmanın son derece kolaylaştırıldığı ülkemizde eğitim sistemi de özelleştirme kurbanı olmuştur. Suriyeli kardeşlerimize eğitim veriyoruz diye övünen Hükümet kendi çocuklarının eğitim hakkını koruyamayacak kadar aciz bir hale gelmiştir. Dönem ortasında okulsuz kalan Antalyalı öğrencilerimizin durumu aslında bir Türkiye tablosudur. Ve ne yazık ki önlem alınmazsa eğitim sistemimiz başka diğer iflaslarla da karşılaşacak ve öğrencilerimiz mağdur edilmeye devam edilecektir” diyen CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Bakanlığı bu soruna acil bir çözüm bulmaya çağırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15