İzmir'de okul yönetimi, öğrencileri için bahçeye "konteyner banyo" kurdu

İzmir Karşıyaka'da ekonomik sıkıntılar nedeniyle baraka ve hatta kamyonette yaşadığını ve duş alacak yerleri olmayan öğrenciler için Lamia Karer İlkokulu yönetimi, bahçeye “konteyner banyo” kurdu

22 Mart 2018 Perşembe 09:20
İzmir'de okul yönetimi, öğrencileri için bahçeye "konteyner banyo" kurdu

156 öğrencinin eğitim gördüğü ve okul binasının hemen arkasına yerleştirilen konteynere elektrik, su ve kanalizasyon bağlantısı yapıldı. Malzemeleri tamamlanan banyoya saç kurutma makinesi bile alındı.

Habertürk'ten Mert Neşet Uslu'nun haberine göre okul müdürü Ali Caranoğlu, “10-15 öğrencimizin banyoyu kullanacağını düşünüyoruz. İsteyen öğrencimiz, aileleriyle gelecek duşlarını alabilecek. Şampuan ve sabunları da alınacak. Bu sayede rahat edecekler” dedi.

Okulun İzmir’in merkezinde bulunmasına rağmen bazı öğrencilerin yaşadıkları yerde tuvalet bile bulunmadığını belirten Caranoğlu, “Kendilerini rahat hissedemiyorlar. Sosyal yönden olumsuz etkileniyorlar. Artık kendilerini yaşıtlarından ve okul arkadaşlarından soyutlamayacak. Olası bir sağlık sorununun da önüne geçilecek. Konteynere bir de klima temin edilmesiyle hiçbir eksik kalmayacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.03.2018 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15