Liselerde Din Kültürü Dersi 2 saate çıkıyor

2017-2018 eğitim öğretim yılında Anadolu Liseleri'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada bir saatten iki saate çıkarıldı. Bununla birlikte, Biyoloji dersinin sayısı da 3 saatten 2 saate indirildi.

14 Haziran 2017 Çarşamba 09:33
Liselerde Din Kültürü Dersi 2 saate çıkıyor

 Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi’ni, Tebliğler Dergisi’nde yayınlandı.Sözcü'den Yurdagül Uygun'un haberine göre, 2017-218 eğitim-öğretim yılında Anadolu ve Fen Liseleri’nde daha önce haftada bir saat olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, haftada iki saate çıkarıldı.

Bununla birlikte, 9 ve 10’uncu sınıflarda 3’er saat olan Biyoloji dersi ise 2’şer saate indirildi. 11’inci sınıfta 2 saat olan Felsefe dersi ise hem 10 hem de 11’inci sınıflarda haftada 2 saat olarak okutulacak. Her sınıf için haftada bir saat olan Görsel Sanatlar ve Müzik dersi de 1 saatten 2 saate çıkarıldı.

Anadolu Liseleri’nde 9’uncu sınıfta 6 saat olan Yabancı Dil dersi ise yeni dönemde 4 saate indirildi.

Son Güncelleme: 14.06.2017 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15