Ortaöğretimde ders sayısı azalacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk özel bir televizyonda çok önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk liselerde ders sayılarının azaltılacağını açıkladı.

21 Ocak 2019 Pazartesi 09:22
Ortaöğretimde ders sayısı azalacak

İşte Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarından satır başları;

♦ Aslında eğitimi sadece okulla ilişkilendirmemek lazım. Eğitimde başarı bir maraton koşusu gibi. Okulda ben parlak bir öğrenci değildim. Okuldaki mekanizma bana göre değildi. Daha araştırmacı bir tarzım vardı.

♦ Çocuğun eğitimi dediğimizde büyüklerle vakit geçirebilmek, doğada daha fazla vakit geçirebilmek aslında bir eğitimdir. Hayata dokunmazsa çocuk bütünsel olarak gelişmez. Siz ders çalışmak için çocuğu zorlarsanız başka bir yerden çıkar.

♦ Benim için kilit olay: Kitap okumak. Kitap okuyan çocuklar her zaman fark atar. Okuduğunu anlaması artıyor ve böylelikle Matematik daha iyi hale geliyor. Yabancı dili daha çabuk öğreniyor.

♦ Herkes kendi kişisel ölçütlerinde okulları yönetmeye çalışıyor. Hiçbir ülkenin eğitim kalitesi öğretmenin kalitesinden öteye geçemez. Öğretmen ve yönetici eğitimi olmazsa olmazdır. Geçen hafta yöneticilerle ilgili geçen hafta bir kararname çıktı. Mayıs ayında bir sınav yapılacak. Üstün zekâlılarla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkçe için söz varlığımızı ortaya koymamız lazım.

♦ Biz şimdi yaptığımız planlamada okul öncesi bu çocuğun yeteneğini ortaya çıkaracağız. Bunu ilkokuldan itibaren yapacağımız için lise biterken artık kafasında ne var olmayacak. Liselerde 15-16 ders var. Yarı yarıya düşecek. Önümüzdeki eğitim yılında buna başlayacağız. Bundan sonra her ay büyük projeleri açıklayacağız.

♦ Müfredat çok etkili değil. Diyelim Hamlet diye bir oyun var. Bu mükemmel bir oyun ama bunu kimler oynayacak. Müfredatta buna benzer. İlk defa Türkiye’de şöyle bir şey olacak: İlk kez öğretmenleri eğiteceğiz sonra müfredatı değiştireceğiz. (BirGün)

Son Güncelleme: 21.01.2019 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15