Usluer'den okulların açılması, öğrencilerin ders başı yapmasına ilişkin açıklama

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer, “18 Eylül sabahı milyonlarca öğrenci için sorun yumağı haline gelen okullar açılıyor. Beyin göçü ortaokul seviyesine düşmüş bir ülke olarak evlatlarımızın geleceğinden endişeliyiz” dedi.

17 Eylül 2017 Pazar 15:26
Usluer'den okulların açılması, öğrencilerin ders başı yapmasına ilişkin açıklama

Usluer Milli Eğitimdeki sorunların içinde en önemli sorunun müfredat sorunu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “ Öğrencilerin sabah okula kaçta gidecekleri bir sorun olan bir ülkede yaşıyoruz maalesef. Eskiden dert ettiğimiz okulların fiziki koşulları vs. gibi sorunlar artık bizim için geri planda kaldı çünkü daha büyük ve tüm ülkenin geleceğini uzun yıllar etkileyecek bir sorunumuz var, o da bizlere dayatılmaya çalışılan AKP’nin müfredatı. Adım adım ilerleyip, değişen her bakanla farklı bir uygulama ile gelen AKP, asıl amacına ulaşmak için son olarak bu cinsiyetçi, bilime ve laikliğe düşman çağdaşlıktan nasibini almamış müfredatı dayatıyor. Etrafımızda insanlar çocuklarını okula gönderme konusunda tereddütlü, veliler endişeli. Böyle bir eğitim programı ile başlayacak olan eğitim-öğretim yılının kimseye hayırlı olacağını düşünmüyorum. Fakat biz biliyoruz ki velilerimiz, öğretmenlerimiz ve hatta öğrencilerimiz geleceğimiz için doğru olanın ne olduğunu biliyorlar. Bu ülkenin kadınları nasıl ki tecavüz yasasının meclisten geçmemesi için direndiler ve kazandılar, oradaki irade daha da büyüyerek bu gerici müfredatı da geri çektirecek. Ben öğrencilerimizin geleceğe umutla bakacakları, velilerin evlatlarını huzur içinde okula gönderecekleri ve öğretmenlerin refah içinde, saygın mesleklerini keyifle yapabilecekleri, laik parasız ve eşit eğitim hakkını elde edeceğimiz günün yakın olduğuna inanıyorum. Yeter ki bu hakkımız olan talepleri hep birlikte tek bir ses olarak söyleyelim. AKP’nin müfredatı ile mücadeleye devam edeceğiz ve geleceğimizi kimsenin siyasi emellerine alet ettirmeyeceğiz.”

Son Güncelleme: 17.09.2017 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15