YÖK yeni sınav sisteminin ayrıntılarını açıkladı

YÖK, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilişkin ayrıntıları paylaştı. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, birinci oturumdaki Temel Yeterlilik Testi'nden beklenen temel amaçtan vazgeçilmeksizin, yükseköğretim kurumlarına geçiş için bu testten 150 baraj puanının aranmasına devam edilecek. Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanı ise adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansı dikkate alınarak hesaplanacak.

19 Ekim 2017 Perşembe 16:11
YÖK yeni sınav sisteminin ayrıntılarını açıkladı

YÖK, yeni sınav sisteminin detaylarını açıkladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 23-24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumunda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru sorulacağı belirtildi.  

Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanının, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansının da dikkate alınarak hesaplanmasına karar verildi.

Buna göre, lisans programlarına geçiş için, adayın Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40'ı ve öğleden sonraki oturumdaki puanının yüzde 60'ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek. Yükseköğretim kurumlarına geçiş için TYT'den 150 baraj puanının aranmasına devam edilecek.

Son Güncelleme: 19.10.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15