YÖK'ten yeni sınav sistemine revize

Üniversiteye girişte yeni sistem açıklanmıştı. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistemde revizyona gidildi. Adayların lisans programlarında geçiş için aranan 180 baraj puanının tek oturum değil, iki oturumdaki performansa göre belirlenmesi kararlaştırıldı. Sınav tarihine ilişkin konuşulan tarih de kesinleşti. Sınav 23- 24 haziran 2018'de yapılacak.

20 Ekim 2017 Cuma 12:30
YÖK'ten yeni sınav sistemine revize

Buna göre ilk oturum temel yeterlilik testi için aranan başarı puan barajı 150 hala geçerli. Fakat lisans yerleştirme için gereken 180 baraj puanının belirlenmesinde artık ilk oturum performansı değil öğleden sonraki oturum performansı da etkili olacak. Buna göre, lisans tercihi yapabilmek için, ilk oturumda alınan puanın yüzde 40'ı, ikinci oturumda alınan puanın yüzde 60'ının toplamı 180 ve üzeri olması gerekecek.

Sınav tarihi 23-24 Haziran

Sınav sistemine dair eleştirilerden biri de sosyal bilimlerin unutulduğuna yönelikti. YÖK bununla ilgili de çalışma yaptı. Türk dili ve sosyal bilimler alanında, tarih ve felsefe gruplarından yöneltilen soruların sayıları artırıldı. Sınav sürelerinde de değişikliğe gidildi. Soru başına düşen süre arttırıldı. ÖSYM Başkanı yaptığı açıklamada muhtemel sınav tarihinin 23-24 Haziran olabileceğini söylemişti. YÖK kaynakları bu tarihin kesinleştiğini belirtti. (cnntürk)

Son Güncelleme: 20.10.2017 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15