Alkollü içki ve sigarada vergi zammı

Alkollü içki ve sigarada vergi zammı

01 Aralık 2016 Perşembe 10:10
Alkollü içki ve sigarada vergi zammı

Alkollü içki ve sigara ürünlerinde maktu vergi ve ÖTV oranlarında artış yapıldı. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onaylı Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, sigara, tütün ürünleri ve alköllü içeceklerden alınan maktu vergi ve ÖTV artışı yüzde 10 ile yüzde 27.5 arasında değişiyor.

Alkollü içeceklerde maktu vergi oranı yüzde 10 arttırılırken, ürünlerde satış fiyatlarının ortalama yüzde 3 ila 4 lira civarında artış yaşanması bekleniyor. Tütündeki maktu vergi artışı ise 7 kuruş olarak gerçekleşirken bunun fiyatlarda ortalama yüzde 5 civarında artış olması öngörülüyor. Bu durumda paket başına 50 kuruş zam yapılacağı tahmin edilirken gün içerisinde sigara şirketlerinin yeni fiyatları açıklaması bekleniyor. İşte  Resmi Gazete'de yayımlanan karar;

Son Güncelleme: 01.12.2016 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15