Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi seçimlerin ardından haftaya yüzde 3,55 yükselişle 99.256 puandan başladı.

25 Haziran 2018 Pazartesi 10:11
Borsa haftaya yükselişle başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi ilk turda kazanmasının ardından piyasalarda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla pozitif hava esiyor. Dolardaki düşüşün ardından borsa da beklendiği alımlarla başladı.

BIST-100, açılışını 3.403 puan ve yüzde 3.55 artışla 99.255 puandan gerçekleştirdi.

Piyasaların özellikle ekonomi konusundaki söylemleri, para politikası ve faizler konusunda verilecek mesajların takip edileceği önmeli görülüyor.

Analistler, "Erken seçimlerin açıklanmasının ardından yaklaşık yüzde 15 değer kaybeden BIST’in kayıplarını bir kısım telafi etmesi beklenebilir, ancak önümüzdeki dönem için ekonomi yönetiminin atacağı adım ve reformlar ile küresel piyasalarda görülen gelişmelerin BIST’in performansında daha ön planda olacağı kanaatindeyiz" değerlendirmesini yapıyor.

Son Güncelleme: 25.06.2018 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15