CHP'li Öz, Malatya'da GIDA BANKACILIĞINI denetledi!

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, Meclis görevlendirmesiyle TBMM Dilekçe Komisyonu Gıda Bankacılığı Alt Komisyon Üyeleri ile birlikte Gıda Bankacılığı konusunda Malatya’da denetlemeler yaparak, yerinde incelemelerde bulundu.

03 Ağustos 2017 Perşembe 13:46
CHP'li Öz, Malatya'da GIDA BANKACILIĞINI denetledi!

“Gıda Bankacılığı alanında yardımların nasıl yapıldığını ve yerine nasıl ulaştırıldığını denetlemek için Malatya İlimize geldik” diyen Öz, komisyon üyeleri ile birlikte, Malatya Valiliğini ziyaret etti ve Valilikte gerçekleşen toplantılarda, bünyesinde Gıda Bankacılığı olan dernek ve kurumların sunumlarını dinledi.
Valilikte yapılan sunum toplantısında, Battalgazi İlim, Kültür ve Eğitim Derneği, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi, LC Waikiki Grubu adına yapılan çalışmaları takip eden CHP’li ÖZ, sunumlar sonrasında; “Kurum ve derneklerden faaliyet raporlarını talep ettik, TBMM Dilekçe Komisyon’u olarak çalışmaları ve geri dönüşleri detaylıca inceleyeceğiz” dedi.
Valilikteki Dernek ve Kurumların, sunumlarının ardından CHP’li ÖZ ve TBMM Dilekçe Komisyonu Üyeleri, yerinde inceleme yapmak için Malatya Büyükşehir Belediyesini, Battalgazi Belediyesini ve Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, Gıda Bankacılığı faaliyetlerini denetledi.
Yoğun bir program ile yerinde incelemeler ve denetimler yapan CHP’li ÖZ ve Komisyon üyeleri, Gıda Bankacılığı kapsamında AFAD Beydağı Konaklama Tesislerine giderek, denetim gerçekleştirdi ve yerinde incelemelerde bulundu.
Malatya’daki denetimleri ve yerinde incelemeleri ardından açıklamalarda bulunan CHP’li ÖZ, şunları ifade etti:
Gıda bankacılığı; temizlik, gıda, giyecek ve yakacak gibi tüketim mallarının tedarik edilerek bağışlanması ve bu malların ihtiyacı olan vatandaşlara, bünyesinde Gıda Bankacılığı faaliyeti olan dernek ve kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılmasıdır. 
Bu bağlamda ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasındaki köprünün kurulmasında çok önemli hassasiyet unsurları var. Çünkü Gıda Bankacığına bağışta bulunan kurum veya kuruluş, bağışladığı malların faturaya yansıyan miktarı vergiden düşebilmektedir.
Gıda bankacılığı kapsamındaki malların faturalara edilme miktarları ile bu malların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıp ulaştırılmadığının takibi çok önemlidir.
Bu kapsamda, ihtiyaç sahipleri ile hayırsever kurum ve dernekler arasında ki, hayır ve yardım iletişimini, Gıda Bankacılığı ile yapmakta olan kurum ve derneklerin faaliyetlerini denetlemek ve yerinde incelemek için, TBMM Komisyon Üyeleri ve Uzmanlar ile birlikte Malatya ilimize geldik.
Sunum gerçekleştiren Dernek ve Kurumlardan faaliyet raporlarını talep ettik. Bu konuda yerinde incelemelerimizin Dilekçe Komisyon’u olarak görüşmeler yaptıktan sonra CHP Grubu adına daha detaylı bilgi vereceğim.
Yerinde incelemelerimizde, Malatya Valiliğine ve bizlere sunum yaparak bilgi veren bünyesinde Gıda Bankacılığı faaliyeti olan kurum ve derneklere teşekkür ederim.
İfadeleriyle Malatya’daki yerinde incelemeleri ve denetlemeleri hakkında bilgi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15