CHP Varlık Fonu'na MECLİS ARAŞTIRMASI istedi!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Varlık Fonu’nu Meclis’e taşıdı.

27 Şubat 2017 Pazartesi 13:38
CHP Varlık Fonu'na MECLİS ARAŞTIRMASI istedi!

TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Türkiye Varlık Fonuna devredilen kurumların 2016 yılında bütçeye sağladığı gelirler göz önüne alındığında, bu gelirlerin fona devrinin akabinde oluşacak kaybın nasıl telafi edileceğinin kamuoyuna açıklanması gerektiği belirtilerek şöyle denildi:

“Bahse konu kurumların Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi, akıllara kurumlardaki yolsuzlukların üzerini örtme amacı taşıdığı iddialarını getirmektedir. Ayrıca kar eden şirketlerin Türkiye Varlık Fonu'na devredilerek, buradan elde edilecek kaynaklar ile hangi yolsuzlukların örtbas edilmeye çalışılacağı da izaha muhtaçtır.

Gelirlerin bütçe dışına taşınarak denetimsiz bir hale getirilmesi ile kaynak aktarmayı hedefleyen Türkiye Varlık Fonu ile bahse konu Fon’a aktarılan Kurumların gelirlerinin nasıl değerlendirileceği konusunda oluşan şaibelerin giderilmesi gerekmektedir. Türkiye Varlık Fonuna atanan Yönetim Kurulu Üyelerinin durumları da göz önünde bulundurularak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla  Meclis araştırması açılması için gereğini saygılarımızla arz ve teklif ederiz.

​ 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15