Dev banka bir hesaba yanlışlıkla 6 milyar euro gönderdi

Deutsche Bank'ın 4 sene önce yapılan bir işlemde tezgah üstü türev teminatı olarak yanlışlıkla 21 milyar euro para transferi yaptığı ortaya çıktı. Durumun insan hatasından kaynaklı olduğu 21 milyar Japon yeni yerine euro gönderildiği belirtildi.

25 Mayıs 2018 Cuma 10:58
Dev banka bir hesaba yanlışlıkla 6 milyar euro gönderdi

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın, bir hesaba mart 2014'te yanlışlıkla 21 milyar euro gönderdiği ortaya çıktı. Para transferinin bir tezgah üstü türevinde teminat olarak Macquarie isimli bir şirkete gerçekleştiği ortaya çıktı.

Paranın sonradan geri gönderildiği ve finansal bir hasara yol açmadığı açıklandı ancak Deutsche Bank'ın daha önce de işlem ve süreçlerde yaşadığı sorunlar tekrar gündeme geldi zira banka daha önce de yanlışlıkla 35 milyar dolarlık bir transfer yapmıştı.

Bazı uzmanlar "nasıl olur da 21 milyar euro gönderir ve farkına varmazsınız?" sorusunu yöneltirken Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing, hatanın 'teknik bir sorun değil insan hatası' olduğunu vurguladı ve bir çalışanın transfer esnasında yen yerine euro seçtiğini belirtti.

Deutsche Bank, dün açıkladığı toparlanma planı kapsamında 7000 çalışanın işten çıkarılacağını açıklamıştı.

Gelen bilgilere göre, Deutsche Bank belirli bir meblağın üzerindeki ödemelerin incelendiği daha genişletilmiş bir "ayı kapanı" sistemi tasarlayarak bu tür hataların önüne geçmeye çalışıyor.

Son Güncelleme: 26.05.2018 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15