Dolar durdurulamıyor!

Dolar/TL, haftanın ilk gününe 4,52 seviyesinde başladı. Daha sonra 4.56'yı da aştı. Euro/TL ise 5.34'ün üzerinde.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 09:34
Dolar durdurulamıyor!

birçok bankacı TCMB’nin 7 Haziran’daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında “hatırı sayılır” bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB’nin bu tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor.

4.5459/4.5372'den Euro/TL 5.3254/5.3313'ten işlem görüyor. Sterlin/TL ise 6.1112/6.1141'den işlem görüyor.

‘MERKEZ BANKASI BEKLENİYOR’

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TL’deki satış baskısı son dönemde kuvvetini kaybetmiyor. Lokal bireysellerin tarihi zirvelerden döviz bozdurmak istemediğini şirketlerin ise alım yaptığını görüyoruz. Bu bize lokallerin TL’deki değer kaybının devam edeceği endişesi olduğunu gösteriyor. Yabancı yatırımcının da bakışı için olumlu diyemeyiz. Piyasada herkes ekonomi yönetiminin ve aslında ilk olarak TCMB’nin bu trendi durdurmak güven tesis etmek adına atacağı adımı bekliyor” dedi.

Dünyaya baktığımızda ise Çin ve ABD arasında bir hafta süren ticaret toplantıları sonunda, iki ülke karşılıklı olarak açıklamış oldukları ek gümrük vergilerini durdurma kararı aldı.Fransa Maliye Bakanı Le Maire, “ABD’nin dünyanın ekonomi polisi olmasına izin vermeyeceklerini” söyledi. DIHK Başkanı Schweitzer ise  “Önce Amerika” politikasının giderek “Yalnız Amerika” haline geldiğini belirtti.Rusya Ekonomi Bakanlığı, çelik ve alüminyum gümrük tarifelerini Dünya Ticaret Örgütü çerçevesinde tartışma talebinin ABD tarafından  reddedildiğini bildirdi.

Son Güncelleme: 21.05.2018 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15