Dolar ne kadar? (17 Ekim Kapalıçarşı döviz kurları)

Dünkü işlemlerde 3.64 - 3.65 lira bandında hareket eden dolar/TL kuru bugünkü işlemlerde 3,66 liranın üzerinde alıcı buluyor. Euro ise 4,30 lirayı aşmış durumda...

17 Ekim 2017 Salı 11:30
Dolar ne kadar? (17 Ekim Kapalıçarşı döviz kurları)

ABD ile yaşanan vize krizi ve Fed kaynaklı gelişmelerle geçen hafta sert dalgalanan dolar/TL, haftanın ilk işlem günü olan dün 3.64 civarında sakin bir seyir izledikten sonra bu sabah 3.66'nın üzerinde seyrediyor. Saat 09.55 itibarıyla dolar, 3,6615 liradan, euro ise 4,3070 liradan satılıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın sonraki Fed başkanı olarak para politikasını sıkılaştırma yanlısı birine sıcak baktığını gösteren bir haberin ardından dolar 
küresel olarak değerlenirken; dolar/TL bu sabah 3.66 lira civarında, ABD ile vize krizi, jeopolitik riskler ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeler izlenecek.  Stanford Üniversitesi Ekonomisti ve Taylor kuralının sahibi John Taylor'ın ABD Başkanı Donald Trump ile Fed Başkanlığı için görüşmesi ve Trump'ın Taylor'a sıcak baktığına dair haberler doların yükselişinde, ABD faizlerinin artmasında etkili oldu.

"TL güçlü kalabilir"

Ak Yatırım yolladığı notta "Döviz piyasasında volatiliteler sakinleşirken, gelişen ülkelere fon girişinin devam etmesini beklediğimiz bu süreçte TL’nin güçlü kalmaya devam edebileceğini öngörüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Günün devamında Türkiye'de veri akışı bulunmazken ABD'de sanayi üretimi verisi izlenecek.

Irak kaynaklı jeopolitik risklerin yanı sıra ABD ile yaşanan vize krizine dair gelişmeler de piyasaların radarında olacak. Dolar/TL geçen hafta ABD ile Türkiye'nin vize başvurularını karşılıklı askıya almasının ardından sert yükselişle 3.85 seviyesini aşmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15