Dolarda son durum

Dolar/TL bu hafta 5.30 ile test ettiği üç ayın en düşük seviyelerinden haftanın son işlem gününde ABD faiz kararı ile birlikte yönünü yukarı çevirerek yeniden 5.50'ye doğru yükselişte.

09 Kasım 2018 Cuma 09:28
Dolarda son durum

Dolar/TL bu hafta 5.30 ile test ettiği üç ayın en düşük seviyelerinden haftanın son işlem gününde ABD faiz kararı ile birlikte yönünü yukarı çevirerek yeniden 5.50’ye doğru yükselişte.

ABD seçimleri, İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, Brexit süreci, ABD faiz kararları küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak izleniyor. Türkiye özelinde ise ABD-Türkiye ilişkilerindeki iyileşme izleniyor.

TCMB’nin TL faizini yüzde 24’e yükseltmesi, ABD-Türkiye ilişkilerinde iyimser seyir, İran yaptırımlarından muafiyet ve atılan adımların da desteğiyle kur son üç ayda 7.24’ten 5.3025’e kadar geriledi. En düşük seviye bu hafta test edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15