Dolarda son durum

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini değiştirmemesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin “BB” seviyesindeki kredi notunu ve “negatif” görünümünü teyit etmesinin ardından dolar/TL bir süredir sıkıştığı 5.30-5.40 bandında hareketine devam ederken, bu sabah güne 5.36 seviyesinde başladı. Gözler bugün açıklanacak Eylül dönemi işsizlik rakamlarında.

17 Aralık 2018 Pazartesi 09:17
Dolarda son durum

Bankacılar bu hafta Hazine’nin iç piyasadaki döviz, altın ve TL cinsi iç borçlanma sürecinin, bugün açıklanacak Eylül dönemi işsizlik, Ekim ayı sanayi üretimi ve Kasım ayı bütçe verilerinin takip edileceğini belirttiler.

Küresel piyasalarda ise dünyanın başlıca ekonomilerindeki yavaşlama sinyalleri ABD ile Çin ve başka ülkeler arasındaki ticaret gerilimlerinin ekonomik büyümeye olumsuz yansıdığı endişelerinin canlı kalmasını sağlıyor.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL 5.3653/5.3694'ten işlem görürken Euro/TL 6.0727/6.0796'dan işlem görüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15