Dolarda son durum

TL'nin dün gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmasının ardından dolar/TL güne 5.40 seviyesinin altından başlarken, içeride dün Türkiye'ye gelen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un görüşmeleri, yurt dışında ise ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve doların seyri izleniyor.

08 Ocak 2019 Salı 09:42
Dolarda son durum

Bolton ve heyetinin Türk yetkililer ile görüşmelerinde ABD’nin Suriye’den askeri birliklerini çekme kararının nasıl uygulanacağı ve takvimi konusunun ele alınması bekleniyor.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar 5.3986/5.4040'tan, euro/TL 6.1836/6.1915'ten işlem görüyor.

Ziyaret öncesinde iki ülke yetkililerin yaptığı açıklamalar, son yıllarda Türkiye-ABD ilişkilerinde en büyük sorun haline dönüşen Suriye’deki YPG/PYD varlığı konusunda atılacak adımların çekilme sürecinde de en zorlu mesele olarak ön plana çıkacağına işaret ediyor.Bolton, Pazar günü yaptığı bir açıklamada ABD’nin Suriye’den çekilmesi için yeni bir şart ortaya sürerek Türkiye’den ABD’nin Suriye’deki Kürt müttefiklerini korumayı kabul etmesini istemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15