Doları erken seçim kararı nasıl etkiledi

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim görüşmesi sonrası yapılan açıklamanın ardından dolar/TL'de düşüş gözlendi. Açıklama öncesi 4.10 üzerinde işlem gören dolar 4.03'e kadar geriledi. Bugün ise dolar/TL 4,0210'dan işlem görüyor

19 Nisan 2018 Perşembe 09:03
Doları erken seçim kararı nasıl etkiledi

Erdoğan’ı başkanlık sürecinde destekleyen ve genel seçimlerde AKP ile ittifak yapmak için anlaşan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçimlerin normal tarihinden 15 ay önce, bu yıl 26 Ağustos tarihine alınmasını dün önermişti.

Açıklamaların ardından TL’deki değer kazancı yüzde 1.7’ye, borsada kazançlar yüzde 3’e, gösterge faiz getirilerindeki düşüş ise 30 baz puana kadar ulaştı. Euro/TL ise 5, sepet bazında TL 4.50 seviyesinin altını gördü.

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, piyasaların erken seçim kararını pozitif karşıladığını belirterek “Seçime çok kısa sürede gidilmesinin ve bunun bir belirsizlik unsurunun ortadan kalkması olarak yorumlanması neticesinde piyasa algısının iyi olduğunu görmekteyiz. Risk unsuru ve belirsizlik kalktı havası hakim olmakta, bu kapsamda kur ve tahvil faizleri gerilemektedir” dedi.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL güne 4.0210/4.0202 seviyesinde başladı. Euro/TL ise 4.98'den işlem görüyor.

Son Güncelleme: 22.04.2018 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15