Dolar/TL ne kadar oldu?

Dolar/TL ABD faiz artış hızındaki yavaşlama ve TCMB'nin sıkı duruş söylemlerinin yarattığı iyimserlikle 5.25 civarında seyrederken, piyasalarda bu hafta sanayi üretimi ve işsizlik başta olmak üzere büyümeye ilişkin öncü veriler yakından izlenecek.

11 Şubat 2019 Pazartesi 09:11
Dolar/TL ne kadar oldu?

Geçen yıl Ağustos ayında yaşanan kur şokunun ardından Türkiye ekonomisi yavaşlama eğilimine girmiş, faizler, işsizlik ve enflasyon yönünü yukarı çevirmişti.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL 5.2481/5.2501, euro/TL ise 5.9460/5.9503 seviyelerinden işlem görüyor.

Bu süreçte iktisadi faaliyette belirgin bir yavaşlama yaşanırken bu hafta açıklanacak olan Aralık ayına ilişkin sanayi üretimi, ödemeler dengesi, Ekim Kasım Aralık dönemini kapsayan iş gücü istatistikleri ve Ocak ayı bütçe gerçekleşmeleri, TCMB beklenti anketi piyasalarda yakından takip edilecek.

Bu hafta Perşembe ve Cuma günleri açıklanacak bu veriler ile birlikte Aralık ayı ve dolayısıyla 2018 yılı son çeyreğe ilişkin bir çok veri seti de tamamlanmış olacak. Böylece ekonomistler yerel seçimlerden kısa bir süre önce, 11 Mart’ta açıklanacak olan 2018 son çeyrek büyüme tahminlerini netleştirecekler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15