Dolar/TL ne kadar oldu?

Güney Afrika'nın ülkenin en büyük elektrik üreticisi olan Eskom'a kaynak sağlayacağını açıklaması sonrası randda gözlenen sert değer kaybı ve Fed tutanaklarının etkisi ile Asya seansında 5.3450'ye kadar yükselen dolar/TL bu sabah güne 5.32 seviyesinin hemen altında başladı.

22 Şubat 2019 Cuma 08:33
Dolar/TL ne kadar oldu?

Son toplantı tutanaklarında ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini belirten Fed, bu yıl en azından bir faiz artırımı yapılacağına ilişkin beklentileri harekete geçirdi. Fed geçen ay yaptığı toplantıda 4 trilyon dolar büyüklüğündeki bilançosunu küçültmeyi durdurma planlarını yakında belirleyeceğinin sinyalini verdi ancak politika yapıcılar hala faiz politikası konusundaki “sabırlı” tutumlarının ne kadar süreceğini tartışıyorlar. Dolar/TL ise saat 07:10 itibari ile güne 5.3178/ 5.3193 seviyesinde işlem görüyor. Söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Güney Afrika’nın ulusal bütçesinde ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom’a önümüzdeki üç yılda 69 milyar rand kaynak sağlayacağı, ancak Eskom’un talep ettiği şekilde 100 milyar rand borcu üstlenmeyeceği belirtildi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15