Dolar/TL ne kadar oldu? (19.03.2019)

Yerel seçimler öncesi TL'de benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendi devam ederken piyasada ABD Merkez Bankası'nın yarın sonuçlarını açıklayacağı faiz kararı öncesi Hazine ihalelerini izleyecek.

19 Mart 2019 Salı 09:27
Dolar/TL ne kadar oldu? (19.03.2019)

Yaklaşan seçimler öncesi dolar/TL’de uzun süredir sıkışma gözlenen 5.40-5.50 bandındaki hareketin sürmesi beklenirken, yurt dışında ABD ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararları bekleniyor. Dolar/TL ise saat 08.59 itibari ile 5.4681/ 5.4698 seviyesinde işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Küresel ekonomik büyümenin yavaşlama sinyalleri vermesiyle birlikte yatırımcılar ABD’deki borçlanma maliyetlerinin bundan sonraki seyri hakkında ipuçlarını görmek için Fed’in bugün başlayacak ve iki gün sürecek para politikasına odaklandı.

Yatırımcılar politika yapıcıların toplantı ardından açıklanacak olan faiz tahminlerini yakından inceleyecek. Gelecek üç yıllık döneme ait faiz tahminlerini bir araya getiren “nokta grafiği”nde yer alan noktaların aşağı veya yukarı doğru hareketi para politikasının yönü hakkında fikir veriyor.

Yatırımcılar ayrıca Fed’in bilançosunda bulunan yaklaşık 3.8 trilyon dolar değerindeki menkul kıymeti nasıl elden çıkaracağını gösteren ayrıntılı planı yarın açıklamasını bekliyor.

Son Güncelleme: 19.03.2019 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15