Gürer’den Maliye Bakanı Ağbal’a zor soru

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, 3 yıl önceki sel felaketiyle ilgili olarak belediyelere ödenmesi gereken afet paralarını gündeme getirdi. Çiftlik ilçesine afet parası ödenirken, ilçeye bağlı Bozköy Belediyesi’ne halen ödeme yapılmadığını açıklayan Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, “Bozköy Belediyesi CHP’li olduğu için mi afet parası ödemesi yapılmadı” diye sordu. 

19 Mayıs 2017 Cuma 11:48
Gürer’den Maliye Bakanı Ağbal’a zor soru

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak , 11 Eylül 2014 tarihinde Niğde’nin Çiftlik ilçesi ile ilçeye bağlı bazı belde ve köylerde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak selden zarar gören belediyelere ödenmesi gereken afet paralarını gündeme getirdi. Afetten Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy beldesinin de zarar gördüğünü anımsatan Ömer Fethi Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a“Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Çiftlik ilçe belediyesine afet paralarının ödendiğini açıkladı. Aynı şekilde afetten zarar gören Bozköybelediyesi CHP’li olduğu için mi 2014 yılındaki afetten dolayı alacağını alamıyor” diye soru yöneltti. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayrıca, don ve doludan etkilenen üreticilerin hasar tespitleri yapıldıktan sonra bunlara yapılacak ödemelerde gecikme olduğunu da hatırlattı. Ömer Fethi Gürer, “Maliye Bakanlığı’nın yıllık olabilecek olasılıklar üzerinde bu konudaki oluşan hasarlarla ilgili ayırdığı bir ödenek oluyor mu yoksa bu gecikmeler bu yıl da yine geçtiğimiz yıllardaki gibi üreticinin işine yarayacağı dönemin dışınca mı verilecek” diye sordu. Bakan Ağbal Bozköy belde sorusunu yanıtsız bırakırken ürünleri zarar gören üretici için gerekli başvurular tamamlanması halinde destek verdiklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15