“Kamyoncu gişelerinde MAL ALIP BOŞALTMIYOR Sayın Başbakan!"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞDU: “KAMYONCU GİŞELERİNDE MAL ALIP BOŞALTMIYOR SAYIN BAŞBAKAN”... -“BİNALİ BEY 3’ÜNCÜ KÖPRÜDEN YANDAŞLARINA KAYNAK AKTARMAK İSTEDİĞİ İÇİN KAMYONCUNUN MESAFESİ ARTTI”... -“4 DİNGİLLİ KAMYONUN GEÇİŞ ÜCRETİ 76,5 TL, BİNALİ BEY 3 DİNGİLLİ KAMYONET ÜZERİNDEN HESAP YAPMIŞ”

12 Aralık 2017 Salı 15:56
“Kamyoncu gişelerinde MAL ALIP BOŞALTMIYOR Sayın Başbakan!"

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün TBMM’de Bütçe konuşmaları sırasında İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir kamyoncunun yaptığı masraflara ilişkin açıklamasına Başbakan Binali Yıldırım’ın “Ankara-İstanbul arası 850 km” dediğini belirterek, “Binali Beyin mantığına göre kamyoncu malı Ankara gişelerden alıp İstanbul gişelerde indiriyor” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, Başbakanın “Yol ücreti 89 TL değil, 70 TL, köprü ücreti 77 TL değil 30 TL dediğini de hatırlatarak, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin dingil sayısına göre belirlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Binali Bey bir de otoyol ve köprü geçiş hesabı yapmış, ama yanlış yapmış. Binali Beye doğruyu anlatabilmek için önce kamyonculukta ‘dingil’ nedir onu anlatmalıyım. Dingili bilse doğru hesabı yapardı. Otoyol ve köprü geçiş ücretleri dingil sayısına göre belirlenir. Biz 4 dingilli kamyon üzerinden hesap yaptık. Onun geçiş ücreti 76,5. Eğer 5 dingilli çekici olsa 89 TL. Ama biz insaflı davrandık ve 4 dingilli araç üzerinden hesap yaptık.”

Erdoğdu, Başbakan Yıldırım’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyerek İstanbul’a gittiğine işaret ederek “Otoyol ücreti ödemediğin için köprü fiyatını bilmemen normal ama Ankara-İstanbul arası 850 km” dediğini kaydederek şöyle devam etti:

“Sayın Başbakanın mantığına göre, kamyoncu malı Ankara gişelerden alıp İstanbul gişelerde indiriyor. Çünkü Binali Bey bu mesafeyi baz almış. Oysa kamyoncu genelde halden mal alıp hale mal indiriyor. Yani bizim kamyon sürücüsü İstanbul Eyüp’deki Rami Gıda Toptancı Halinden mal alıp Ankara Hale mal taşıyor. Bu iki hal arasındaki gidiş-dönüş mesafesi bin 10 Km. Kamyoncu belki 1’inci köprüyü kullanabilse mesafe daha kısa olabilir. Ancak Binali Bey kamyoncuyu soyup 3’üncü köprüyü işleten havuzcu yandaşlarına kaynak aktarmak için kamyoncuya ilk iki köprüyü yasaklayıp 3’üncü köprüyü mecbur tuttu. Bu yüzden de kamyoncunun mesafesi uzadı.”

Erdoğdu, Binali Yıldırım’ın 10 yıl Ulaştırma Bakanlığı yaptığını da hatırlattı ve kendisine yanlış bilgi vererek yanıltan danışmanları hemen işten çıkarma tavsiyesinde bulundu. 

Son Güncelleme: 12.12.2017 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15