Moody’s ve S&P Türkiye’nin notunu düşürdü, Fitch açıklama yaptı!

Kredi Derecelendirme Kuruluşları S&P, Fitch ve Moody's arka arkaya aldıkları Türkiye kararlarını açıkladı... S&P ve Moody's not indirimine giderken, Fitch açıklama yapmakla yetindi.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 10:12
Moody’s ve S&P Türkiye’nin notunu düşürdü, Fitch açıklama yaptı!

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu “Ba2″den “Ba3″e düşürdü ve not görünümünü “durağan”dan “negatif”e çevirdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, para birimindeki zayıflamanın merkez bankası bağımsızlığına dair endişelerle ve şu andaki mali bozulmanın sebeplerini net ve güvenilir bir biçimde ortaya koyan plan eksikliği ile ivme kazandığına dikkat çekildi.

Yükselen dış fonlama riski ile beraber mali koşulların sıkılaşması ve para biriminin zayıflamasının enflasyonun yükselmesine ve büyümenin gerilemesine sebep olabileceği ifade edildi.

Kuruluş Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu “Ba1″den “Ba2″ye düşürmüş ve not görünümünü “negatif”ten “durağan”a çevirmişti.

STANDARD&POOR’S DA TÜRKİYE’NİN NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P), Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-‘den B+’ya düşürdü. Görünüm “durağan” olarak teyit edildi.

Fitch’ten Türkiye açıklaması

Öte yandan bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de bir açıklama yaparak Türkiye'nin aldığı tedbirlerin kredibiliteyi inşaa etmek için yetersiz olduğunu belirtti.

Kaynak: BloombergHT

Son Güncelleme: 18.08.2018 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15