Petrol fiyatı yükseldi son altı ayın zirvesinde

ABD; İran'dan petrol alımı için aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 ülkeye verdiği muafiyeti uzatmayacak haberlerinin ardından Brent petrol fiyatı yüzde 3 primle 74.31 dolara kadar yükseldi. Bu rakam son 6 ayın en yüksek seviyesi...

22 Nisan 2019 Pazartesi 09:29
Petrol fiyatı yükseldi son altı ayın zirvesinde

İran’dan petrol ithalatı için aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 ülkeye Kasım 2018’de verilen ve süresi 2 Mayıs’ta sona erecek muafiyetin uzatılmayacağı iddia edildi.

ABD daha önce 180 gün için; Çin, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya, Tayvan, Yunanistan ve Türkiye’ye muafiyet tanımıştı.

Brent petrolünün varil fiyatı haberin ardından küresel arzın gerileyeceği endişesiyle Asya piyasalarındaki işlemlerde yüzde 3.2 değer kazanarak 74.3 dolara kadar yükseldi. Kararın ardından Brent petrol fiyatı yüzde 3 primle 74.31 dolara kadar yükseldi ve Kasım 2018’den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Son Güncelleme: 22.04.2019 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15