PTT bu yıl 5 bin personel alacak mı?

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT’ye 2017 yılı içinde 5 bin personel alınacağını açıkladı.

15 Eylül 2017 Cuma 12:18
PTT bu yıl 5 bin personel alacak mı?

Gürer diğer bakanlıklarda da benzer açıklamalar olduğunu ancak alımların gerçekleşmediğine dikkat çekerek: “Bu sözler bir an önce uygulamaya geçirilsin. Hakkaniyet ve liyakate dikkat edilsin “dedi.

Bakan Arslan, PTT’de gişe bekleme sürelerinin azaltılması için aldıkları önlemlerle ilgili çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini de belirtti. Gürer bu konunda önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek: “15 yıldır uygulama sağlanamadı. Bundan sonra gecikmesin "dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, PTT AŞ’deki gişe bekleme sürelerinin uzunluğuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a yazılı soru önergesi yöneltti. Gürer, PTT’de gişede bekleme sürelerinin uzun olduğuna dikkat çekerek, “Müşteri memnuniyetinin ölçümlerinde, birincil derecede olumsuz etken olarak öne çıktığından, gişede bekleme sürelerinin tespitine yönelik gişe kuyruk analizlerinin yapılarak, işlem yoğunluğunun azaltılmasına ve müşteri memnuniyetinin arttırılmasına yönelik yapmış olduğunuz çalışmalar var mıdır?” şeklindeki sorunun yanıtlanmasını istedi. 

BİNDEN FAZLA MERKEZDE SIRAMATIK CİHAZI KULLANILIYOR   

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise PTT A.Ş. Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde işlem yapmaya gelen müşterilerin bekleme süresini azaltmak, sıralı ve hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak üzere; işlem tipi seçiminden sonra sıra numarasının verildiği sıramatik cihazlarının kullanıldığını ve Haziran 2017 tarihi itibariyle 1.013 Merkez ile 400 Şubede sıramatik cihazının aktif olarak hizmet verdiğini bildirdi. 

EKRANLAR BİRLEŞTİRİLİYOR

PTT hizmetlerinin sunumu sırasında her birine ayrı ayrı şifre girişi yapılmak suretiyle farklı ekranların kullanıldığı ve bunun iş gücü ve zaman kaybına yol açtığını kaydeden Bakan Arslan, ekranların birleştirilmesi konusunda yazılım çalışmalarına hız verildiğini ifade etti. 

POSTAVVEB EKRANI

Yurtiçi havale modülünün bulunduğu, PTT2004 ekranından Postavveb ekranına taşınması konusundaki test çalışmalarının sonuna yaklaşıldığını anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bu yeni havale uygulaması ile sistem tarafından üretilecek olan havale kodu ile Türkiye genelindeki bütün PTT işyerlerinden ödeme yapılması sağlanacak olup hizmet daha hızlı ve güvenli bir şekilde sunulacaktır. Bu hizmetin devreye alınmasını müteakip PTT bank gibi diğer uygulamalar için de ekranların birleştirilmesi hususunda çalışmalara devam edilecektir” dedi. 

Bakan Arslan, “PTT A.Ş. Genel Müdürlüğün personel ihtiyacının karşılanması için 2017 yılında 5.000 personel alınması planlanmıştır. Bu çerçevede; Türkiye geneline yönelik olarak; 1.750 adet personel istihdamı için başvurular alınmış, sözlü sınavlar tamamlanmış ve asil olarak atanmaya hak kazanan adayların evrak ve güvenlik soruşturmalarının tamamlanmasını müteakip atamaları yapılacaktır. İstanbul'a yönelik olarak ise; 500 adet personel istihdamı için mülakat işlemi sonuçlandırılmış olup atama süreci devam etmektedir” diye konuştu. 

MEMNUNİYET ANKETİ

Bakan Arslan, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 2016 yılı Dış Müşteri Memnuniyet Anketi sonuçlarına göre, bekleme sürelerinin birincil derecede, hatta önemli derecede olumsuz etken olarak tespit edilmediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15